top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverIt's Ivana

De Indiase sari

Bijgewerkt op: 6 jun. 2020

Lieve lezers,

Welkom bij weer een nieuwe blog, dit keer over de Indiase sari!


Wellicht hebben jullie al wat voorbij zien komen bij Tantilly over deze stoffen, wij gaan hier binnenkort flink mee aan de slag.


In India is de sari het bekendste kledingstuk voor de Indiase dames, vaak dragen zij deze bij speciale gelegenheden zoals bij bruiloften, feesten of culturele dagen. De meeste sari's zijn wel 5 tot 7 meter lang en worden op een sierlijke wijze over het lichaam gedrapeerd. Aan de hand van de sari kon gezien worden tot welke Indiase kaste de dame behoorde. Inmiddels begint dit te vervagen door invloeden vanuit Bollywood en dragen steeds meer Nederlandse dames een echte Indiase sari. Daarnaast is elke sari uniek op zijn eigen manier, omdat de luxe sari's geheel met de hand zijn gemaakt en bestaan uit diverse stukken stof of zijde.


Tantilly gaat met de échte sari stof en zijde werken. De sari stoffen worden gerecycled vanuit India, worden hoog gewassen, gestoomd en volledig gereinigd. De stoffen zijn klaar voor gebruik en Tantilly gaat hier weer mooie creaties en kleding van maken. De sari stof zit heerlijk, zacht en staat ongelofelijk leuk en uniek. Uniek, aangezien geen een kledingstuk bij Tantilly er hetzelfde uit zal gaan zien of weer een ander verhaal met zich mee zal dragen. Uiteraard worden alle werkprocessen op een fair trade manier geregeld en is het ook nog eens goed voor het milieu.


Geïnteresseed? Volg Tantilly op Facebook en instagram. Wij heten je alvast van harte welkom.


Vragen? Dat mag altijd. Wij horen graag van je.


With love,


Ivana



 

Wist jij dat?


Het lint, waar de mooie bloem aan vast gemaakt is van echt sari stof is?

Veel dames hebben deze mooie accessoire al mogen ontvangen bij hun online bestelling op de Tantilly webshop.



 

106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page